WO I: De Luchtoorlog

webquest - webkwestie

Opdracht

Je gaat je verdiepen in het leven van een piloot uit de Eerste Wereldoorlog. Je komt onder andere een Duitse piloot tegen, die nu nog steeds heel beroemd is.

Lang niet alle piloten overleefden de oorlog, de levensverwachting van een gevechtspiloot was maar 6 weken!

Je gaat je onderzoek doen op websites die wij voor je hebben uitgezocht. Op sommige websites zul je goed moeten lezen om de informatie te vinden. Soms kun je ook een filmpje bekijken.

Uiteindelijk maak je een paspoort van een piloot uit de Eerste Wereldoorlog. Deze persoon mag je helemaal zelf verzinnen, zijn naam, zijn rang en ook zijn nationaliteit. Je maakt het paspoort in het Word-document. Als je een persoon hebt bedacht ga je jezelf inbeelden dat jij deze persoon bent.

Dan schrijf je een brief naar het thuisfront, familie/vrienden waarin je verteld wat je hebt meegemaakt. Misschien heb je net een spannende slag geleverd of lig je in de ziekenboeg.

Je mag van alles verzinnen.

Houdt er wel rekening mee dat je brief op echt gebeurde feiten gebaseerd moet zijn, verwerk dus ook veel van wat je geleerd hebt over de vliegtuigen en de beroemde piloten. Misschien heeft jouw piloot de Rode Baron wel zien vliegen?

Voorbeeld: piloot is aanwezig bij de "slag aan de Somme" op 15 september 1916 in Frankrijk en beleefd daar een grote en moeilijke strijd.